שקופית פתיחה - סרטוני מפרשים - ימי עיון-2.png

ללכת בדרכו-
מבט אל אינטגרציה בפסיכותרפיה
בהשראת עבודתו של פרופ' יונה רוזנפלד

בהשתתפות: פרופ' אשר בן-אריה, ד"ר סיגל קני-פז, פרופ' מיכל קרומר נבו, ד"ר ארנה שמר, מרים שפירא, מירית סידי, ד"ר נועה רוזנפלד-יהושע,
ד"ר שרון זיו ביימן וד״ר אסתר במברגר
מנחה: ד"ר הדר ברנט-פרידלר

יום שישי | ה-14.6.2024 | בין השעות 8:30-14:00

הרשמה בעיצומה | יום עיון פרונטלי

פרופ' יונה מיכאל רוזנפלד (1922–2023) "העובד סוציאלי הראשון" בישראל, פסיכואנליטיקאי וחוקר בתחום העבודה הסוציאלית, מפתח שיטת "למידה מהצְלָחות". זוכה פרס ישראל לחקר העבודה הסוציאלית.

מטרת יום העיון להנגיש את רעיונותיו לקהל של פסיכותרפיסטים.יות העובדים.ות מתוך עמדה אינטגרטיבית. תורתו של יונה מתכתבת באופן ישיר עם עקרונות הפסיכותרפיה מעמדה אינטגרטיבית שמדגישה את יחסי הגומלין והקשר במרחב הטיפולי.

ביום העיון נתוודע לדוברות ודוברים שונים שעבדו עם יונה ובהשראתו שימחישו כיצד הגותו ופועלו יכולים לסייע לנו בהנעת תהליכים טיפוליים גמישים, אינטגרטיביים ומקדמי שינוי.

תוכנית היום:

8:30-9:00  התכנסות

9:00-9:45

ד"ר שרון זיו ביימן: פתיחה וברכות

ד"ר נועה רוזנפלד-יהושע: בתו של יונה רוזנפלד, על האישי כמקצועי והמקצועי כאישי

פרופ' אשר בן-אריה: יונה כמורה וכמנטור

9:45-10:15

פרופ' מיכל קרומר נבו: על הטיפול והכרה באנשים החיים בעוני

10:15-10:45 הפסקה

10:45-11:10

מרים שפירא: יחסי קבוצות ודיאלוג מעמדה של נדיבות והדדיות

11:10-11:35

ד"ר ארנה שמר: קידום חוסן קהילתי ואישי מחדר הטיפול

11:35-12:00

מירית סידי: 'בין העולם וביני'- מחשבות על מפגש טיפולי כמרחב התהוות המקיים תנועה מהדרה להכלה

12:00-12:30 הפסקה

12:30-13:00

ד"ר סיגל קני-פז: 'הדבר החשוב באמת סמוי מן העין' – על טיפול מודע התקשרות וטראומה בארגונים

13:00-14:00

מנחה שרון זיו ביימן : איך מעבירים את זה הלאה?

פאנל של הדוברים.ות, שאלות מהקהל והתייחסות להטמעת תפיסתו של פרופ' יונה רוזנפלד בהדרכה והכשרה של סטודנטים ואנשי מקצוע.

אודות המרצים והמנחה:

פרופ' אשר בן אריה: מנכ"ל מכון חרוב לחקר התעללות בילדים, פרופסור לעבודה סוציאלית ודיקן בית הספר לעבודה סוציאלית ורווחה חברתית ע"ש פאול ברוואלד החל מספטמבר 2021. למעלה מעשרים שנה שימש כמנהל ועורך ה"שנתון הסטטיסטי – ילדים בישראל" וכסמנכ"ל המועצה הלאומית לשלום הילד

ד"ר נועה יהושע-רוזנפלד: מנהלת יחידת טיפול נמרץ ילדים בבית חולים אסותא באשדוד. בתו הבכורה של פרופ' יונה רוזנפלד.

פרופ' מיכל קרומר-נבו: פרופסור מן המניין במחלקה לעבודה סוציאלית ע"ש שפיצר באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ומחזיקת הקתדרה ע"ש דויד ודורותי שוורצמן לפיתוח קהילתי. מפתחת את הגישה של עבודה סוציאלית מודעת-עוני שאומצה על ידי משרד הרווחה כמודל מוביל ומיושמת ברחבי הארץ. הספר האחרון שלה, "תקווה רדיקלית", זכה באות האגודה האמריקאית למחקר  בעו"ס.

ד"ר ארנה שמר: עובדת סוציאלית ומרצה בכירה בבית הספר לעבודה סוציאלית ולרווחה חברתית באוניברסיטה העברית. עוסקת בהנחיית תהליכים השתתפותיים, ובהדרכה, פיתוח ידע ומחקר בהקשרים שיתופיים וקהילתיים.

ד"ר סיגל קני-פז: עובדת סוציאלית, מטפלת ומדריכה cpp. מנהלת אקדמית של תוכנית לימודים טיפול הורה ילד במצבי טראומה, באוניברסיטת תל אביב סגנית ראש מנהל הרווחה ומנהלת המרכז לשלום המשפחה, נתנlיה. עמיתת הוראה בביה״ס לעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב. מרצה ומדריכה במכון חרוב.

מרים שפירא: פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה בטיפול בטראומה ואבל. מומחית בתחום חוסן בתי ספר וקהילות וראשת עמותת "מהו"ת ישראל" להיערכות חירום ובנית חוסן. מנחה סדנאות יחסי קבוצות. מייסדת ויו"ר ראשונה של עמותת "בסוד שיח" לקידום דיאלוג בין קבוצות קונפליקט בישראל.

ד"ר שרון זיו ביימן: פסיכולוגית קלינית, חברת סגל באקדמית תל אביב יפו, מנהלת מכון מפרשים לחקר הפסיכותרפיה. מנהלת שותפה מייסדת ב"קבוצת שיח - מכון לפסיכותרפיה התייחסותית", מנהלת מכון שדות לשירותים פסיכולוגיים, חברת בורד של האיגוד הבינלאומי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית, לשעבר יו"ר הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית, ממייסדי האגודה הישראלית לפסיכותרפיה ממוקדת, פרקטיקה פרטית במבוגרים וזוגות.

מירית סידי: עובדת סוציאלית קלינית, קהילתית ואקטיביסטית, ופסיכותרפיסטית. מייסדת עמותת החצר הנשית, מפתחת מודל עבודה פמיניסטית ביקורתית עם נערות ונשים. מרצה, מדריכה ומנחה של עובדים סוציאליים ומטפלת בקליניקה פרטית בנוער ומבוגרים בתל אביב ובהוד השרון.

ד"ר הדר ברנט-פרידלר: עובדת סוציאלית קלינית ומדריכה, מטפלת זוגית ומשפחתית מוסמכת. בסגל האקדמי של מכון מפרשים ותוכנית עוגן לפסיכותרפיה, ומטפלת בקליניקה פרטית בתל אביב.

ד״ר אסתר במברגר: פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה. מטפלת ומדריכה בגישה אינטגרטיבית הנשענת על תיאוריית ההתקשרות, והגישה ההתייחסותית בסטינג פרטני דיאדי ומשפחתי, באקדמיה ובארגונים בשדה. מנהלת, מרצה ומדריכה בתוכנית "עוגן" ללימודי פסיכותרפיה אינטגרטיבית, ורכזת מסלול ילדים נוער והורות, במכון מפרשים, במכללה האקדמית תל אביב יפו. מרצה בלימודי המ"א לפסיכולוגיה קלינית של הילד בבית הספר לפסיכולוגיה ע"ש איבצ'ר, אוניברסיטת רייכמן, הרצליה, מרצה ומדריכה על טיפול ילד-הורה  .(cpp)