על ההרצאה
אירועי ה – 7 באוקטובר והמלחמה המתחוללת ברצועת עזה וצפון הארץ, ממשיכים להשפיע באופנים שונים על הפרט, המשפחה והחברה בארצנו. מטעני הכאב הולכים ומתווספים וכקהילה מקצועית אנחנו עומדים בפני המשימה המורכבת של העזרה לעצמינו ולמטופלינו לשאת, לפרק ובמידת האפשר למזער את הנזקים הרגשיים והנפשיים הכרוכים בכך.
בערב זה נבקש להפנות את מבטינו על השפעות המלחמה על הזוגיות של הלוחמים והלוחמות ולמי שנחשפו ברמה זו או אחרת לאירועי הלחימה. לאחר תקופה ארוכה שהספרות הדנה במחקר ובטיפול בהפרעות דחק הקשורות לאירועי לחימה התמקדה בפרט, בעשורים האחרונים מצטברות עדויות, לא רק להשפעות הנרחבות על הזוגיות והמשפחה של הלוחמים, אלא לפוטנציאל הגלום בזוגיות של הלוחם או הלוחמת כמשאב וכמקדמת את תהליכי ההחלמה.
ההרצאה תציג עקרונות תיאורטיים להבנה של ההשלכות של מלחמה ואירועי דחק על זוגיות, הצעות להתערבויות זוגיות כמו גם דוגמאות מהתערבויות בשעת משבר במטרה לסייע לשימור הזוגיות ומניעה של התפתחות הפרעות דחק.
יום העיון התקיים ללא עלות ביום שני 25.12.23 בשעה 20:30
על המרצה
פרופ׳ רחלי דקל וד"ר רון נסים
פרופ' רחל דקל - היא עובדת סוציאלית ופרופ' מן המניין בבית הספר לעבודה סוציאלית ע"ש לואיס וגבי וייספלד באוניברסיטת בר אילן. היא חוקרת ומלמדת מעל לשני עשורים מגוון נושאים הקשורים להתמודדות עם אירועים טראומטיים. פרופ' דקל יזמה ומובילה עם שותפים את מיזם "אדוות להחלמה" המציע התערבויות, הכשרות ומחקר מראייה משפחתית , כולל הגשת התערבויות זוגיות כאשר אחד או שני בני הזוג סובלים ממצוקה פוסט טראומטית.
ד"ר רון נסים - PhD, פסיכולוג קליני ומטפל זוגי ומשפחתי מוסמך. מרצה ומדריך במכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה במכללה האקדמית תל-אביב-יפו, במסלול לטיפול זוגי פסיכואנליטי באוניברסיטת תל-אביב, במכון ברקאי לטיפול זוגי ומשפחתי ובמכון אקרמן בניו-יורק. קליניקה פרטית בגבעתיים.