קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים
בעריכת והנחיית פרופ׳ ענר גוברין וד״ר שרון זיו ביימן
"כל אחד לחוד, גירושים: השלכות ודרכי התמודדות"
יום רביעי | 14.05.25 | 19:30-21:00 | מפגש מקוון

תקציר האירוע
אנו מזמינים אתכם להשתתף בארוע השקה בו נדון בסוגיות הרבות והמורכבות של הגירושים. זאת, לאור ידע עדכני, ובפרספקטיבה תאורטית, מחקרית, קלינית ומשפטית.
בשל הנסיבות והשינויים הרבים שחלים במציאות חיינו וריבוי מקרי הגירושים בישראל ובעולם, עולות סוגיות שלהן השפעה מרחיקת לכת על חיי הילדים והזוג. כאנשי מקצוע שתפקידם לסייע לאנשים במצבי לחץ ומשבר (גירושים נחשבים לאחד ממשברי החיים הקשים והמורכבים בחיי בני המשפחה), פעמים רבות אנו תוהים ומתלבטים: מה לעשות, איך לנהוג ובעיקר איך להיטיב? אנו רואים בערב זה במה לסיעור מוחות וחילופי ידע וניסיון.
אודות הספר
הספר "שנינו לחוד, גירושים: השלכות ודרכי התמודדות" עוסק בהיבטים פסיכולוגיים של גירושים, כולל השפעות על ילדים בגילאים שונים, הבדלים מגדריים בהתמודדות עם גירושים, גירושים בגיל מאוחר, וגירושים בזוגות חד-מיניים. הוא מציע תובנות ורעיונות מעשיים לדרכי התמודדות יעילה עם נסיבות הגירושים, ובעיקר דרכים לצמצום השפעותיהם השליליות על כל המעורבים.
קלינאים יכולים ללמוד מהספר כיצד לסייע למטופלים שעוברים תהליך גירושים, וכיצד להפחית את ההשפעות השליליות על ילדים ומבוגרים. הספר מספק כלים להתמודדות עם קונפליקטים ברמת עצימות גבוהה, סרבנות קשר וניכור הורי, וכן עם גירושים מאוחרים וגירושים של זוגות להט"בים.
נושאי הדיון בערב העיון
במהלך הערב נשוחח עם המחברים, בין השאר, על:
השפעת גירושים על מבוגרים שחוו גירושים בילדותם. האם אפשר לשקם את פגיעותם שמשבשת את חייהם הבוגרים, ואיך?
הבדלים מגדריים בהתמודדות עם גירושים - מהם המנגנונים הפסיכולוגיים השונים של נשים וגברים.
גירושים בזוגות חד-מיניים - מהם האתגרים הייחודיים והדרכים להתמודדות.
האתגרים בהתמודדות עם גירושים ברמת עצימות גבוהה, פגיעות מיניות וניכור (יש כזה דבר?).
כיצד מצמצמים את ההשפעות השליליות של הגירושים ועוזרים למשתתפים לצמוח בתהליך.
פרטים לרכישת הספר
הספר "שנינו לחוד, גירושים: השלכות ודרכי התמודדות"
ספר מודפס: קישור לדף הספר באתר אמציה
קוד קופון: "גירושים", המעניק 50 ₪ הנחה לרכישת הספר המודפס. הקופון תקף ל-30 יום.ספר דיגיטלי: קישור לדף הספר הדיגיטלי באתר מנדלי
אודות הדוברים:
פרופ' רחל לוי-שיף היא פרופסור אמריטה במחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בר-אילן ובנוסף היא פסיכולוגית קלינית והתפתחותית בכירה. משלבת מחקר בנושאים הקשורים לגירושים עם הדרכה, ייעוץ וטיפול בתחום. הקימה את המגמה קלינית של הילד באוניברסיטת בר אילן ומילאה תפקידים מקצועיים רבים, ביניהם הייתה יו"ר מועצת הפסיכולוגים במשרד הבריאות וראש אקדמי במכללת כנרת.
פרופ' עמירם רביב- פסיכולוג חינוכי וקליני, פרופסור אמריטוס בביה"ס למדעי הפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בעבר שימש כראש החוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת תל אביב וכדיקאן הפקולטה לפסיכולוגיה במרכז האקדמי למשפט ולעסקים. היה פסיכולוג ראשי בשפ"י משרד החינוך. כתב וערך ספרי הדרכה וייעוץ פסיכולוגי בנושאים שונים.
פרופ' אסתר כהן- פסיכולוגית מומחית ומדריכה בפסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה התפתחותית וטיפול משפחתי. הייתה במשך שנים רבות חברת סגל וראשת המגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים. שימשה גם כאחראית המסלול לפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטת רייכמן בהרצליה. יו"ר הועד המנהל של עמותת אמפטיה.
