top of page

קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים
בעריכת והנחיית פרופ׳ ענר גוברין וד״ר שרון זיו ביימן

שיחה עם ד"ר גילה עופר וד"ר אבי ברמן

משוחחים אודות השקת הספר
Tolerance – A Concept in Crisis Psychoanalytic, Group Analytic, and Socio-Cultural Perspectives

ביום ראשון | 26.01.25 | 19:30-21:15

משוחחים אודות השקת הספר
Tolerance – A Concept in Crisis Psychoanalytic, Group Analytic, and Socio-Cultural Perspectives

פרופ' ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן משוחחים עם ד"ר גילה עופר וד"ר אבי ברמן על ספר בעריכתם שראה אור בהוצאת רוטלדג'.


בתקופה שבה העולם מתמודד עם קיטוב גובר, פופוליזם עולה ומשברי זהות עמוקים, ובישראל - בצל הטראומה של 7 באוקטובר והשסעים החברתיים המתרחבים - השאלה של סובלנות מקבלת משמעות קריטית חדשה, הן בחדר הטיפולים והן במרחב החברתי.

הספר מציע תובנות קליניות עשירות דרך מקרים של טיפול במצבי קיצון, כמו המפגש הטיפולי בין מטפל יהודי ומטופל פלסטיני בישראל, או עבודה קבוצתית במצבי פיצול חברתי עמוק. המחברים מתייחסים גם לסוגיות של העברה והעברה נגדית במצבים של שוני תרבותי, פוליטי וחברתי משמעותי.

המחברים מציעים מבט מעמיק על סובלנות דרך פריזמות שונות: פסיכואנליטית, קבוצתית, חברתית ופוליטית. 

הם בוחנים את התהליכים הנפשיים המאפשרים או חוסמים התפתחות של סובלנות, ואת האופן שבו טראומה קולקטיבית משפיעה על היכולת לשאת את השונה והאחר.

בספר פרקים מאת:  אבי ברמן, אלה סטולפר, אורי הדר, אורי לוין, איוון אורליץ', ארל הופר, גילה עופר, חנה אולמן, חיים ויינברג, ליאת ורהפטיג-ארן, לילה נברו, מרטין מאהלר, נגה אריאל-גלור, ענת הורנונג זיף, רינה דודאי, רוברט גרוסמרק, שלומית ידלין-גדות, תמר זיף.


בערב נדון בשאלות כמו:

- מהו המתח בין הכלה טיפולית לבין גבולות הסובלנות?

- איך עובדים עם ביטויי תוקפנות וחוסר סובלנות בטיפול?

- כיצד מתמודדים עם הפרדוקס של פיתוח סובלנות במצבי טראומה?

- מה התפקיד של הכרה הדדית (mutual recognition) בפיתוח סובלנות?

נבחן את המושג "עדות רדיקלית" (radical witnessing) וכיצד הוא יכול לתרום להתפתחות סובלנות בטיפול ובחברה, וננסה להבין כיצד ניתן לפתח סובלנות אמיתית דווקא ברגעים של משבר וכאב.


אודות הדוברים:

גילה עפר, Ph.D – פסיכולוגית קלינית, פסיכואנליטיקאית מנחה ואנליטיקאית קבוצתית. היא מייסדת שותפה ויו"ר לשעבר של מכון תל-אביב לפסיכואנליזה בת זמננו(TAICP), וחברה מייסדת של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. מרצה ומדריכה בשני המכונים ובתוכנית לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב. בעלת פרקטיקה פרטית בתל-אביב. במשך שנים היתה ד"ר עפר חברת הועד של הפדרציה האירופאית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית ויו"ר החטיבה של האנליזה הקבוצתית, ולאחר מכן הייתה מתאמת הפעילות בארצות אירופה המזרחית בפדרציה האירופאית לפסיכותרפיה פסיכואנליטית (EFPP) וערכה את הג'ורנל המדעי של ה-EFPP. ספר בעריכתה A Bridge over troubled water: conflicts and reconciliation in groups and society התפרסם ב-2017 בהוצאת Karnac. ספר שני בעריכתה (בשיתוף עם אבי ברמן) Tolerance – A Concept in Crisis Psychoanalytic, Group Analytic, and Socio-Cultural Perspectives התפרסם ב-2024 בהוצאת רוטלדג'.


אבי ברמן (PhD), פסיכולוג קליני, מדריך, פסיכואנליטיקאי, אנליטיקאי מנחה ואנליטיקאי קבוצתי. חבר במכון תל אביב לפסיכואנליזה בת זמננו ובמכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. יוזם ויו"ר ראשון של המכון הישראלי לאנליזה קבוצתית. ממייסדי עמותת "בסוד שיח" לגישור בין קבוצות בקונפליקט. ראש התכנית לטיפול קבוצתי בתוכנית לפסיכותרפיה של אוניברסיטת תל אביב. מורה ומדריך במוסדות אלה. כותב משותף של הספר "קורבניות, נקמה ותרבות הסליחה" (יחד עם מרים ברגר ואיון אורליץ). עורך משותף של הספר Sibling Relations and the Horizontal Axis in Theory and Practice יחד עם סמדר אשוח (Routledge, 2022). עורך משותף של הספר Tolerance – A concept in Crisis יחד עם גילה עופר (Routledge, 2024).




michbet_reading_book_in_front_of_nature_landscape_5faabcdc-dc64-42eb-a4ba-fed628519a51.png

"קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים"
סדרת הרצאות עם מחברי הספרים החדשים בעולם הפסיכותרפיה

בהנחיית: פרופ׳ ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן

bottom of page