top of page

קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים
בעריכת והנחיית פרופ׳ ענר גוברין וד״ר שרון זיו ביימן

שיחה עם ד"ר סטיבן קוצ'אק

The Relational Revolution in Psychoanalysis and Psychotherapy
המהפכה ההתייחסותית בפסיכואנליזה ופסיכותרפיה

יום ראשון 22.08.21 בין השעות 19:30-20:30

The Relational Revolution in Psychoanalysis and Psychotherapy
המהפכה ההתייחסותית בפסיכואנליזה ופסיכותרפיה

יוצרים כאן ועכשיו-שיחות על ספרים, אומנות וחברה The Relational Revolution in Psychoanalysis and Psychotherapy

השקת ספר


ד"ר סטיבן קוצ'וק, משוחח עם פרופ' ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן על ספרו החדש:


 by Steven Kuchuck (Confer, 2021)


ספרו של סטיבן קוצ'וק מתאר את אחת הגישות המשפיעות העכשוויות ביותר בפסיכואנליזה  – הגישה ההתיחסותית. בספר תמציתי, אך רחב יריעה זה, קוצ'וק סוקר את תיאוריית הליבה בנוסף למגמות העדכניות ביותר של הפסיכואנליזה ההתיחסותית.

בסגנון רהוט הוא מתאר מאפיינים אוניברסליים בפסיכואנליזה התיחסותית כגון תנועה דיאלקטית בין התוך פנימי והבינאישי, אינטרסובייקטיביות,  הסובייקטיביות של האנליטיקאי, העצמי המרובה, חשיפה עצמית, ביטוי בפעולה, דיסוציאציה וטראומה. דוגמאות קליניות מדגימות את החומר התיאורטי.

קוצ'וק מרחיק לכת אפילו ביחס לכותבים התיחסותיים אחרים באופן הכן שבו הוא משוחח עם קוראיו. הוא מדבר בחופשיות על פגיעותו, צרכיו ורצונותיו כמטפל. הוא דן בגילוי לב בצורך של המטפל להיות נאהב על ידי מטופליו מבלי להסוות אותו כ"אהבת העברה": "איך אהבת המטופל יכולה שלא ולעורר את הצרכים הנרקיסיסטיים שלנו?" הוא שואל.

אך קוצ'וק הוא גם מטפל זהיר מאד. כך למשל, הוא מעודד מטפלים לחשוב תמיד על המוטיבציה העמוקה שלהם לפני ובזמן חשיפה עצמית. במאמרו "Do ask, Do tell" (2009), הוא מתאר מטופל, גבר נשוי שאינו רוצה ילדים, שמשתוקק לדעת אם לקוצ'וק יש ילדים, אבל רוצה שקוצ'וק יחלוק מידע זה רק אם הם דומים. קוצ'וק מהסס, אך בסופו של דבר מחליט לא לשתף במידע זה.

עם מטופל אחר שאימו מזכירה בדרך כלשהי את אימו של קוצ'וק, הוא מחליט, שוב לאחר התלבטויות רבות, לנקוט במה שהוא מכנה "חשיפה עצמית באמצעות שתיקה (silent self-disclosure) במקום לספר למטופל על אימו, דמותה עולה לנגד עיניו, וחוויה של עצב מציפה אותו. ההשפעה הישירה היא שהמטפל והמטופל מרגישים שוב מחוברים זה לזה.

סטיבן קוצ'וק, יחד עם ענר גוברין ושרון זיו ביימן, יקיים דיאלוג חי שיעסוק בשאלות כמו: האם הגישה ההתיחסותית היא רגישות או טכניקה? מהם האתגרים הטמונים בהגדרה ולמידה של פסיכואנליזה התיחסותית? מה פירושה של עבודה התיחסותית? נשוחח גם על ההשפעה של תנועת MeToo ומגפת הקורונה על מטופלים ומטפלים, ונקודות מבט התיחסותית על ביטוי בפעולה.


ד"ר סטיבן קוצ'וק הוא עורך בכיר (לשעבר העורך הראשי) של כתב העת Psychoanalytic Perspectives

עורך שותף לסדרת הספרים Relational Perspectives Book Series בהוצאת Routledge, נשיא לשעבר של האגודה הבינלאומית לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה יחסית (IARPP), סגל NYU פוסט דוקטורט תוכנית פסיכותרפיה ופסיכואנליזה וחבר מועצת המנהלים, מפקח, סגל, ב NIP, וסגל / מדריך בתוכנית ההדרכה הלאומית NIP, סטיבן מיטשל מרכז מחקר לפסיכואנליזה התיחסותית ומכונים אחרים.


ד"ר קוצ'וק מרצה בארצות הברית ובמדינות נוספות בעיקר על ההשפעה הקלינית של של הסובייקטיביות המטפל. 

בשנת 2015  ו-2016 זכה בפרס גראדיבה לספר הפסיכואנליטי הטוב ביותר: Clinical Implications of the Psychoanalyst's Life Experience: When the Personal Becomes Professional and The Legacy of Sandor Ferenczi: From Ghost to Ancestor (co-edited with Adrienne Harris).

מדריך ומטפל במנהטן.


המפגש יתקיים ביום ראשון 22/08/2021 בשעה 19:30

המפגש יערך בשפה האנגלית


לרכישת הספר בהנחה של 20 אחוזים היכנסו ללינק והקלידו את קוד ההנחה MIFRASIN20:


https://www.karnacbooks.com/product/the-relational-revolution-in-psychoanalysis-and-psychotherapy/95397/

michbet_reading_book_in_front_of_nature_landscape_5faabcdc-dc64-42eb-a4ba-fed628519a51.png

"קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים"
סדרת הרצאות עם מחברי הספרים החדשים בעולם הפסיכותרפיה

בהנחיית: פרופ׳ ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן

bottom of page