top of page

קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים
בעריכת והנחיית פרופ׳ ענר גוברין וד״ר שרון זיו ביימן

מפגש עם חיים וינברג, ארנון רולניק ואדם לייטון

Advances in Online Therapy
Emergence of a New Paradigm

יום ראשון, 25.12.22 בין השעות 18:00-19:30

Advances in Online Therapy
Emergence of a New Paradigm

השיחה תתנהל בשפה העברית


במהלך מגפת הקורונה חווינו מעבר המוני של מטפלים לטיפול מקוון, על פי סקר אחד 98% מהמטפלים השתמשו בטיפול מקוון במהלך המגפה (Sampaio et al., 2021). אך מטפלים רבים שעברו לעבודה מרחוק אינם מכירים את המיוחדות ואת הסכנות שמאפיינות קשר טיפולי זה.

הספר Emergence of a New Paradigm - Advances in Online Therapy בעריכתם של חיים וינברג, ארנון רולניק ואדם לייטון משלים חסר זה. מדובר במדריך מקיף, ממצה ומבוסס מחקר לגבי טיפול מקוון .הכמות העצומה של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שעברו לטפל באופן מקוון יצרה גוף עצום של המבוסס על ניסיון קליני ומחקר.מספר המחקרים והמאמרים שפורסמו על טיפול מקוון זינק באופן אקספוננציאלי בשנתיים האחרונות. ספר זה מנסה להגיש לקהילה המקצועית את המיטב 

מתוך ההידע המצטבר בנושא. הספר מצטיין בעושר קליני ובשיתוף  של רבים מהמחברים בדוגמאות טיפוליות.

בעבר מטפלים רבים התיחסו לטיפול מרחוק כמעין חילול קודש. רבים סברו שאת החוויה החשובה של holding, למשל,  לא ניתן לעשות דרך האינטרנט. אך כיום מספר רב של גישות כולל גישות פסיכואנליטיות מתמודד עם הטמעת הטיפול המקוון לפי עקרונות הגישה הטיפולית. הספר מקיף את רוב הגישות העיקריות של פסיכותרפיה פרטנית, זוגית ומשפחתית הנפוצות בתחום הטיפולי כיום ובוחן כיצד כל אחת מהן מסתגלת לטיפול מקוון. המחברים בוחנים את האתגרים והמכשולים המרכזיים הייחודיים לכל גישה וכיצד מומחים מובילים בגישות אלה מתגברים על אתגרים אלה.בנוסף, המחברים חוקרים  סוגיות ספציפיות שכל מי שפוגש מטופלים דרך האינטרנט צריך להיות מודע אליהן, כמו מי מתאים לייעוץ מקוון , כיצד להתגבר על התנגדות לפגישות מקוונות, כיצד ליצור ברית טיפולית מקוונת, הגברת הנוכחות המקוונת ועוד.


בשיחה זו שלושת עורכי הספר חיים ויינברג, ארנון רולניק ואדם לייטון ישוחחו עם ענר גוברין ושרון זיו ביימן על הידע המקצועי והמחקרי על טיפול מקוןן ומה ניתן ללמוד ממנו:

- מה מסייע לטיפול מקוון להיות יעיל יותר?

מה חשוב בטיפול מקוון בהפרעות שונות, כגון: טראומה, דיכאון, חרדה, הורות, זוגיות.

מה הקשיים המרכזיים שעימם מתמודדים מטפלים ומטופלים?

כיצד מטופלים ומטפלים מתמודדים עם הקשיים והאתגרים שהטיפול המקוון מציב?

האם טיפול מקוון הוא אילוץ עם מחירים רבים או שהוא ניחן ביתרונות משלו?

האם טיפול מקוון דורש הכשרה ייחודית ובאלו היבטים?

עקרונות מעשיים, כלים והמלצות לניהול של טיפול מקוון מוצלח.

מה למדנו על הטיפול באופן כללי כתוצאה מהמעבר לטיפול מרחוק?

מחכים לראותכם בשיחה המקוונת עם עורכי הספר.


ד"ר חיים וינברג הוא פסיכולוג קליני ואנליטיקאי קבוצתי המתגורר בקליפורניה, ארה"ב. הוא יו"ר לשעבר של האגודה הישראלית לטיפול קבוצתי ושל האגודה לפסיכותרפיה קבוצתית של צפון קליפורניה (NCGPS). ד"ר וינברג שימש כמנהל תוכניות בינלאומיות בבית הספר המקצועי לפסיכולוגיה בו יצר תכנית דוקטורט מקוונת בפסיכותרפיה קבוצתית. הוא שותף בעריכה של סדרת ספרים על הלא מודע החברתי, והיה שותף בכתיבת ספר על אגדות ועל הלא מודע החברתי. ספרו האחרון בעריכה משותפת הוא" Theory and Practice of Online Therapy".

ד"ר ארנון רולניק הוא פסיכולוג קליני בעל עניין מיוחד באינטגרציה של פסיכותרפיה,ביולוגיה וטכנולוגיה.  הכשרתו הבסיסית היא דינמית (בוגר תוכנית הדברות של המכון הפסיכואנליטי) ווקוגניטיבית -התנהגותית  (משמש מדריך בתחום זה.)  20 שנות שרות בצהל  גרמו לו לחפש שיטות  להתמודדות עם מצבי לחץ, להקים את האגודה הישראלית לביופידבק ,לכתוב ספר ומאמרים בנושא וללמד דורות של מטפלים בתחום.

את הפוסט דוקטורט שלו עשה באוניברסיטת ברנדייס כחתן קרן רוטשילד וקרן לואיס. ארנון  היה חבר ועד של האיגוד הישראלי לפסיכותרפיה  ושל האגודה האמריקאית לפסיכופיזיולוגיה יישומית. הוא מנהל קליניקה עם כתריסר מטפלים מכל גווני הקשת הטיפולית  וכמובן הנו מחבר שותף עם חיים ואדם של סדרת הספרים העוסקים בטיפול מרחוק.

אדם לייטון מטפל בגישת liCBT ו-ACT וטיפול בטבע והרפתקה. מייסד ומרצה - "קורס הכשרת מנחים מבוסס CBT בשילוב עבודה בטבע" במרכז אקדמי רופין,  יו"ר עמותה לעזרה ראשונה נפשית באנגליה - Heads Up. מנחה בעמותת "בשביל המחר" - מסעות לסייע לחיילים/ות משוחררים אשר במהלך שירותם הצבאי נחשפו לאירועיים מורכבים וטראומטיים. מייסד המרכז לקשר מרחוק יחד עם ד"ר ארנון רולניק.


bottom of page