top of page

גישותרפיה / גישורפיה

ד"ר אלומה רייס

גישותרפיה / גישורפיה

סדרת ערבי עיון


30.11.22

"למה לי פולמוס עכשיו..."

למה חשוב לאנשי טיפול ללמוד  גישור? מה יש לעולם הגישור להציע לנו כמטפלים ולמטופלינו כאנשים?

ניתן   לראות בתהליך גישור התערבות טיפולית ממוקדת וקצרת מועד, החותרת ליצירת הבנות   והסכמות חלקן בעלות נופך פרקטי. בדומה לטיפול, גם הגישור מבוסס על ניתוח ומודעות   להיבטים של רגש, מחשבה והתנהגות, ולאינטגרציה ביניהם. קיימות נקודות השקה רבות   בין עולם הגישור ובין גישות טיפוליות עכשוויות, ובכלל זה הפסיכודינמיקה המעגלית   של ווכטל, טיפול מבוסס מנטליזציה של פונגי וגישות הגל השלישי (כמו DBT, סכמה   תרפיה, ACT, טיפול ממוקד חמלה).


07.12.22

גישורפיה בטיפול האינדיווידואלי

חשיבה וכלים מעולם הגישור בחדר   הטיפול הפרטני

מטופלים רבים מתארים במהלך הטיפול   קיום מחלוקת בינם ובין הזולת (בן הזוג, הילדים, המנהלת   בעבודה, השכן ברחוב, ועוד). פעמים   רבות, מטופלים המשתפים בתיאורי מחלוקת, מחפשים   מלבד הכלה ותובנות אישיות, גם כלים פרקטיים להתמודדות נכונה   ואפקטיבית. המטפלים יכולים ללוות את מטופליהם בעת   קונפליקט, באופן המאפשר ניתוח הסוגייה במחלוקת   והתמודדות עם היבטיה המציאותיים השונים, בצד   התייחסות לאלמנטים הבין אישיים והרגשיים. כך, יוכלו   המטופלים להתנהל בחייהם שלא בדרך של "בריחה" מקונפליקטים   אלא מתוך ניהולם, דבר המעצים מסוגלות אישית ובין   אישית. התפיסה הגישורית יכולה לסייע למטופל במהלך   שיחות קשות, במפגשים מאתגרים, במצבי   כעס וקושי בין אישי, זאת באופן אפקטיבי ומציאותי. יותר   מכך, בהתבסס על כלים אלו, יוכלו   המטפלים לנהל נכון יותר קונפליקטים העולים בחדר הטיפול, בקשר   הטיפולי וב"כאן ועכשיו".


14.12.22

גישורפיה בטיפול הזוגי והמשפחתי

חשיבה וכלים מעולם הגישור בחדר   הטיפול הזוגי והמשפחתי

טיפולים זוגיים ומשפחתיים - שבמהותם עוסקים בפערים   ובשונות, במחלוקות ובצורך למצוא דרך מוסכמת ומיטבית – ירוויחו מהישענות על אבני היסוד   של עולם בגישור. מחלוקת זוגית ומשפחתית, מעוררת קשת רחבה של רגשות ותהליכים   רגשיים אישיים ומערכתיים – התמודדות עם פגיעות ואי ודאות, צורך בוויסות רגשי,   הכלה של אמביוולנטיות, התמודדות עם אשמה וביקורת עצמית, כמו גם עם כעס ומשבר   אמון, פיוס ואף התנצלות. המטפל הזוגי והמשפחתי פוגש שוב ושוב את המחלוקת, וחווה   אותה עם המטופלים בחדר הטיפול. במפגש נציג דרכי ניהול שיחת מחלוקת בחדר הטיפול,   כמו גם כיצד ניתן לסייע לזוג ולמשפחה בהתמודדותם עם הקונפליקט.


28.12.22

גישורפיה במערכות רב מקצועיות

חשיבה וכלים מעולם הגישור במערכות   טיפוליות רב מקצועיות

התפיסה הגישורית מתאימה במיוחד לאנשי טיפול הנמצאים   בצומת של ממשקים צוותיים רב מקצועיים ובין מערכתיים, והמבצעים התערבויות   טיפוליות ברמת הפרט, המשפחה והמערכת (כגון המערכת החינוכית או הבריאותית). איש   הטיפול שהינו חלק ממערכת נמצא בצומת של ממשקים בין אישיים רבים, ומחזיק בנקודות   מבט מרובות - פרטנית ומערכתית, אבחונית וטיפולית, ועוד. הוא מבצע התערבויות   טיפוליות ברמת הפרט, המשפחה, הקהילה והמערכת, וכן בממשקים השונים בין הפרט   והמערכת ובין אגפי המערכת השונים, כמו גם בין גורמים נוספים בקהילה, שלכל אחד   מהם "שפה" משלו, וכאשר יש צורך לקבל החלטה מוסכמת המבוססת על שותפות   ומחוייבות כל הצדדים. עולם הגישור מתווה דרך יעילה וקונסטרוקטיבית לכל זאת.



על המרצה: ד"ר אלומה רייס

פסיכולוגית קלינית מומחית, דוקטור בפסיכולוגיה מטעם האוניברסיטה העברית בירושלים.

מטפלת בעלת ותק במגזר הציבורי ובקליניקה פרטית. מטפלת בגישה אינטגרטיבית, המשלבת טיפול פסיכודינמי עם שיטות טיפול שונות ועכשוויות.

מגשרת מזה למעלה מעשרים וחמש שנים במגוון תחומי הגישור – המשפחתי, המשפטי, החינוכי, הקהילתי והארגוני.

בעלת ניסיון רב בתחום הפרידה והגירושין, הן בטיפול (בילדי גירושין, במבוגרים בעת פרידה ובהדרכת הורים לקראת ולאחר גירושין) והן בתהליכי גישור לפרידה וגירושין, המסתיימים בהסכם המוגש לבית המשפט. תחום התמחות נוסף הינו תהליכי גישור פנים משפחתיים (למשל, גישור בין דורי, גישור בין אחים, פרק ב'). מגשרת ברשימת המגשרים של בית המשפט לענייני משפחה 2020.

מרצה בתוכנית ללימודי תואר שני בתוכנית ליישוב סכסוכים, אוניברסיטת בר אילן, בקורסים העוסקים במשפחה וגירושין.

חברת סגל תוכנית 'עוגן' ומכון 'מפרשים' ללימודי פסיכותרפיה מבוססת אינטגרציה, במכללה האקדמית יפו תל אביב.

bottom of page