תיאור המושב
איך נבחרים כלים ומאיזו גישה ? איך מתקבלות החלטות, בתוך הפגישה, במה להתמקד? באילו כלים מאותה גישה לבחור? מתי להתמקד בקשר ומתי במטרות הטיפול? כיצד מוערכת מידת היעילות של הפעולות הטיפוליות? כיצד מנווטים את המסע הטיפולי?
הרצאות המושב
אודות המרצים
יו"ר המושב ומתדיינת: ד"ר שרון זיו ביימן - פסיכולוגית קלינית מדריכה, חברת סגל בבית הספר למדעי ההתנהגות במכללה האקדמית תל אביב יפו. מנהלת מכון 'מפרשים' לחקר והוראת הפסיכותרפיה, העוסק בהכשרה ומחקר בפסיכותרפיה מבוססת אינטגרציה. מלמדת ב'עוגן', תכנית תלת שנתית לפסיכותרפיה מבוססת אינטגרציה. שותפה מייסדת 'קבוצת שיח – מכון לפסיכותרפיה התייחסותית'. לשעבר יו"ר הפורום הישראלי לפסיכואנליזה ופסיכותרפיה התייחסותית. חוקרת את יחסי הגומלין בין התערבויות טיפוליות לבין מדדי תהליך ותוצאה של טיפול, פעילה בקבוצה הישראלית למחקר בפסיכותרפיה ובאיגוד הבינלאומי לחקר האינטגרציה של הפסיכותרפיה. מטפלת במבוגרים ובזוגות.
פרופ' דני חמיאל - פסיכולוג קליני ורפואי מדריך ופרופ' חבר קליני באוניברסיטת רייכמן. עוסק בפיתוח, במחקר ובהטמעה של תוכניות פסיכולוגיות מניעתיות במרכז 'חוסן' ע'ש כהן האריס בתל אביב, מנהל מקצועי של התוכניות הפסיכו-חינוכיות, פיתוח, מחקר והטמעה של פרוטוקול טיפולי ברוח הגל השלישי של ה-CBT. בטיפולים ובהדרכות באוניברסיטת רייכמן ובמרכז לברה'ן ע'ש בריל של שרותי בריאות כללית ובקליניקה פרטית. מרצה ומעביר סדנאות בארץ ובעולם.
פרופ' אסתר כהן - פסיכולוגית מומחית ומדריכה בפסיכולוגיה קלינית, בפסיכולוגיה התפתחותית ובטיפול משפחתי. הייתה במשך שנים רבות חברת סגל וראשת המגמה לפסיכולוגיה קלינית של הילד באוניברסיטה העברית בירושלים. לאחר פרישתה כיהנה במשך חמש שנים כאחראית המסלול לפסיכולוגיה קלינית של הילד במרכז הבינתחומי בהרצליה. כיום ממשיכה להדריך, לפרסם מחקרים ולהציע השתלמויות, בעיקר בתחום העבודה הטיפולית עם הורים. עוסקת במגוון בעיות הסתגלות של ילדים ויחסים בעייתיים בין הורים-וילדים, כולל עבודה טיפולית עם משפחות שנחשפו למצבי טראומה. המחקר הנוכחי מתמקד בויסות רגשי בהורות והשלכותיו.
פרופ' אשכול רפאלי - פסיכולוג קליני מדריך ופרופסור במחלקה לפסיכולוגיה ובמרכז לחקר המח באוניברסיטת בר-אילן. את הכשרתו הקלינית החל באוניברסיטת נורת'ווסטרן ליד שיקגו, שם הוכשר במחקר ובטיפול בדגש קוגניטיבי-התנהגותי. אחרי הכשרות נוספות ובהן התמחות בבית החולים הפסיכיאטרי של אוניברסיטת הרווארד ליד בוסטון, פוסט-דוקטורט מחקרי ב-NYU, ותוכנית הכשרה בטיפול משפחתי של מרכז מינוצ'ין בניו-יורק, החל אשכול לשמש ב-2003 כאיש סגל במחלקה לפסיכולוגיה של בארנרד קולג' של אוניברסיטת קולומביה. בשנותיו בניו-יורק, הצטרף אשכול לצוות המכון לסכמה תרפיה בראשותו של ג'פרי יאנג, שם שימש כמטפל ובהמשך כמדריך. עם חזרתו לארץ, ב-2009, הוא העביר אתו את מעבדתו, שעוסקת בחקר רגשות, ביחסים בינאישיים, ובשנים האחרונות, גם בתהליכים ובמנגנונים בפסיכותרפיה. אשכול הוא מחברו של הספר "Schema Therapy: Distinctive Features", ביחד עם ג'פרי יאנג ודיוויד ברנסטין (בהוצאת Routledge). יחד עם ד"ר עופר מאורר, הוא ממקימי המכון הישראלי לסכמה תרפיה.