09.02.26 | יום שני | 20:00-21:30
אכילה רגשית היא תופעה נפוצה, שלעתים אינה זוכה למענה מספק בקליניקה. בהרצאה אציג מודל אינטגרטיבי לטיפול באכילה לא מווסתת, המשלב כלים התנהגותיים וקוגניטיביים עם עבודה מודעת־טראומה והתקשרות, תוך התייחסות לגוף ולמרחב הטיפולי. נתבונן במורכבות הגורמים לאכילה שאינה נובעת מרעב פיזיולוגי, ונעסוק בשאלה האם אכילה רגשית והשמנה הן בהכרח ביטוי להפרעת אכילה.
כמחצית מהאוכלוסייה בישראל מתמודדת עם עודף משקל או השמנה, תופעה המלווה לעיתים קרובות בסבל נפשי, פיזי וחברתי. עם זאת, מטפלים רבים נמנעים מלגעת בנושא המורכב של אוכל ומשקל.
מתוך שנות עבודתי הקלינית עם מטופלים המתמודדים עם השמנה, פיתחתי מודל אינטגרטיבי המציע דרך לחקור אירועי אכילה מתוך רגישות, סקרנות וכבוד. בהרצאה אציג את עקרונות המודל, לצד קטע וידאו מפגישת טיפול המדגים את יישומו.
ד"ר ג'ני סינה (PhD)- פסיכולוגית קלינית מומחית ורפואית מומחית מדריכה, ומורשת לעיסוק בהיפנוזה. אני משמשת כפסיכולוגית אחראית על ההתמחות בפסיכולוגיה רפואית ועל מרפאת השמנת יתר במרכז הרפואי שיבא. עוסקת בטיפול באנשים עם אתגרים באכילה ועם השמנת יתר מעל 15 שנה. בקליניקה הפרטית באבן יהודה, מתמקדת בטיפול רגשי באנשים המתמודדים עם השמנת יתר כרונית, תוך שילוב בין גישות חווייתיות, רפואיות וכלים סומטיים. מטפלת מוסמכת בגישת AEDP המכוונת לעיבוד רגשי עמוק וחיבור לחוויה הסומטית.

