Business Meeting

ערב למידה ושיח עם פרופ' פול ווכטל

מראיינת: פרופ' ענת קלומק ברונשטיין וד"ר שרון זיו ביימן

במהלך הערב יראיינו פרופ' ענת ברונשטיין קלומק וד"ר שרון זיו-ביימן את פרופ' ווכטל אודות:

• עקרונות המודל האינטגרטיבי שפתח "Cyclical Psychodynamics" וחידושים עדכניים במודל

• הדגמה של האופן בו משמש המודל מפת דרכים לאינטגרציה באמצעות דוגמא קלינית

• מבט רפלקטיבי על אינטגרציה בפסיכותרפיה מתוך פועלו המצטבר

• הבדלים באופן בו מיושמת אינטגרציה בתרבויות שונות?

• המלצות להכשרת מטפלים ופיתוח יכולות ומיומנויות של אינטגרציה בפסיכותרפיה

בחלקו השני של הערב, יתקיים שיח פתוח בין פרופ' ווכטל לקהל.

פרופ' ווכטל  (PhD) הוא  Distinguished Professor  ופרופ' מן המניין בתוכנית הדוקטורט בפסיכולוגיה קלינית ב-  City University בניו יורק וכן חבר סגל בתוכנית הפוסט דוקטורט בפסיכותרפיה ופסיכואנליזה באוניברסיטת ניו-יורק.

הוא בוגר תואר ראשון בפסיכולוגיה בקולומביה, את הדוקטורט שלו בפסיכולוגיה קבל באוניברסיטת ייל, והינו בוגר של תכנית הפוסט דוקטורט בפסיכותרפיה ופסיכואנליזה באוניברסיטת ניו יורק.

פרופ' ווכטל הרצה והעביר סדנאות בכל העולם בתחומי הפסיכותרפיה, האישיות והמשמעויות של תיאוריה ומחקר בתחומי הפסיכולוגיה לסוגיות חברתיות מרכזיות בנות זמננו. הוא אחד ממובילי הדרך של האינטגרציה בפסיכותרפיה והתיאוריה שלו Cyclical Psychodynamics  מהווה אחד מעמודי התווך של התפתחות האינטגרציה בעולם הפסיכותרפיה. הוא נמנה על המייסדים של ה- Society for the Exploration of Psychotherapy Integration (SEPI) ב- 1983.

בין ספריו:

The Poverty of Affluence (1983);

Family Dynamics in Individual Psychotherapy (with Ellen F. Wachtel) (1986)

Action and Insight (1987)

Therapeutic Communication (1993, 2011)

Psychoanalysis, Behavior Therapy, and the Relational World (1997)