כשעולמות ההדרכה, הקבוצה והאינטגרציה נפגשים:
הדרכה קבוצתית מעמדה מכוונת אינטגרציה

מציגות: ד"ר אסתר במברגר,

גב' נעמה גרינולד ופרופ' אוריה תשבי

מנחה: ד"ר רון נסים

פורום אינטגרציה במכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה

בביה"ס למדעי ההתנהגות, במכללה האקדמית תל אביב יפו

שמחים להזמינכם לערב עיון בנושא:

כשעולמות ההדרכה, הקבוצה והאינטגרציה נפגשים:

הדרכה קבוצתית מעמדה מכוונת אינטגרציה

מציגות: ד"ר אסתר במברגר,

גב' נעמה גרינולד ופרופ' אוריה תשבי

מנחה: ד"ר רון נסים

31.5.23 יום רביעי | מפגש מקוון | 20:00-22:00

אנשי מקצוע – 70 ₪ מתמחים וסטודנטים 50 ₪

במפגש מרתק זה, יציגו שלוש ממובילות תחומי המחקר וההוראה בפסיכותרפיה בארץ, את האופן בו מושגים מעולם האנליזה הקבוצתית מחד, ומעולם האינטגרציה בפסיכותרפיה מנגד, עשויים לסייע להבנת תהליכים בין-אישיים ולייעל את מסגרת ההדרכה קבוצתית.

המפגש יעסוק במספר סוגיות בהקשר של הדרכה קבוצתית מעמדה מכוונת אינטגרציה, המדגישה את חשיבותם של תהליכים המתרחשים בקבוצה, את השימוש בקבוצתיות לצורך הרחבת תובנות אלטרנטיבות, ומטעינה מחדש את תפקידו של המדריך/ה כמנחה תהליכים.

בחלק הראשון יוצגו מושגים מעולם האנליזה הקבוצתית המסייעים להבנת תהליכים בין-אישיים וקבוצתיים במסגרת ההדרכה: עמדה דמוקרטית, ערך בריבוי קולות, והמנחה כ'מנצח/ת' (conductor) על הפוליפוניות, התהליך המקביל והחתירה המנטליסטית ליצירת תובנות אלטרנטיבות.

בחלק השני יוצגו עקרונות מנחים לעבודה בקבוצת הדרכה מעמדה מכוונת אינטגרציה ולתפקידי המנחה: התכווננות לצרכים המשתנים של המציגים, יצירת מרחב בטוח להשמעת קולות שונים,  הצגת 'קול משלים' בקבוצה (תיאורטי, קליני או מחקרי), החזקת תהליך העבודה וניווט ב'מפת הדרכים'.

ערב העיון יכלול דוגמא קלינית מהדרכה בקבוצה ורב-שיח בהשתתפות הקהל.

אודות המציגות:

ד"ר אסתר במברגר- פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה ,מנהלת תכנית "עוגן" ללימודי פסיכותרפיה אינטגרטיבית, רכזת מסלול ילדים נוער והורות, מרצה ומדריכה בתוכנית. מרצה בלימודי המ"א לפסיכולוגיה קלינית של הילד בבית הספר לפסיכולוגיה ע"ש איבצ'ר, אוניברסיטת רייכמן, הרצליה, מרצה ומדריכה על טיפול ילד-הורה (cpp), מתמחה בטיפול בטראומה בילדות וטיפול בהורות, קליניקה פרטית במודיעין.

גב' נעמה גרינולד – פסיכולוגית קלינית, מטפלת בילדים ומבוגרים ועוסקת בייעוץ ארגוני. מרצה באוניברסיטה העברית במגמה הקלינית של הילד ובתוכניות למנהלים בבית הספר למדיניות ציבורית וממשל. מנהלת מדרשת אפיקים שבמכון מפרשים להוראת פסיכואנליזה ברוח אינטגרטיבית.

פרופ' אוריה תשבי - מנהלת מרכז פרויד למחקר פסיכואנליטי. פסיכולוגית קלינית מומחית ומדריכה. בעבר אחראית הדרכה בשירותי הייעוץ באוניברסיטה העברית, ומנהלת שירותי היעוץ. חברת סגל בחוג לפסיכולוגיה ובבית הספר לעבודה סוציאלית. מדריכה סטודנטים על עבודתם הקלינית, וחוקרת תהליכים בפסיכותרפיה קצרת מועד. בעלת הכשרה בטיפול פסיכודינמי ארוך טווח וקצר טווח, וכן טיפול משפחתי וזוגי.

מנחה: ד"ר רון נסים - PhD - פסיכולוג קליני ומטפל זוגי ומשפחתי מוסמך. מרצה ומדריך במכון מפרשים לחקר והוראת הפסיכותרפיה במכללה האקדמית תל אביב-יפו, במסלול לטיפול זוגי פסיכואנליטי בביה"ס לפסיכותרפיה באוניברסיטת תל-אביב, במכון ברקאי לטיפול זוגי ומשפחתי ובמכון אקרמן בניו-יורק. מטפל ומדריך בקליניקה פרטית בגבעתיים.