top of page

מכון מפרשים שמח להזמין אתכם לסדרת הרצאות מקוונות עם מחברי הספרים החדשים בעולם הפסיכותרפיה: 

קוראים כאן ועכשיו - שיחות עם מחברים

בהנחיית: פרופ. ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן

Book Shelf

רבקה רייכר- עתיר ואביטל גרשפלד-ליטוין

פסיכולוגיה רפואית: בריאות, חולי ופגיעות גופניות: טיפול נפשי והדרכה

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

בעקבות מלחמת ׳חרבות ברזל׳ ההרצאה נדחתה ותאריך חדש יעודכן בהמשך.

הספר חושף את הקליניקה, התיאוריות ותהליך ההתפתחות המקצועית של הפסיכולוגים הרפואיים כמו גם את הדילמות המוסריות המעסיקות אותם.  בספר ניתן דגש רב  על תהליך ההדרכה, שהוא מהותי במקצועות טיפוליים הבנויים על היררכיה מבוססת ניסיון וידע ומשכך הוא נוגע גם לאנשי טיפול שאינם רק בתוך הפסיכולוגיה הרפואית.

בשיחה זו נשוחח עם המחברות על:

מה מייחד את הפסיכולוגיה הרפואית מהפסיכולוגיה הקלינית?

מהם שיטות הטיפול שנועדו לעזור לאלה המתמודדים עם חולי ופגיעות גופניות והאם ובמה הן שונות משיטות הטיפול המקובלות?

האם טראומה גופנית, חולי ונכות מעוררים בהכרח דיכאון?ע ומשכך הוא נוגע גם לאנשי טיפול שאינם רק בתוך הפסיכולוגיה הרפואית.

ועוד...

שלומית ידלין גדות ואורי הדר

Lacanian Psychoanalysis: A Contemporary Introduction

30.7.23, 16:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

בשיחה זו ישוחחו ענר גוברין ושרון זיו-ביימן עם המחברים בסובייקט הלאקאניאני ובדרכים שבהן הוא מתקיים בכל נושא עכשווי ובכל מפגש פסיכואנליטי. באיזה אופן מגלה התיאוריה הלאקאניאנית כיצד הפרט משועבד הן לאחר והן לכוחות המשחררים הטבועים בו? כיצד מוחלפות הגדרות של פתולוגיה ובריאות וממוקדות באופני תשוקה ויחסים עם אחרים, וכיצד הפנטזיה הבסיסית של כל אדם קשורה לאהבה, מיניות וצרכנות?

אין צורך בהיכרות מוקדמת עם עבודתו של לאקאן כדי להשתתף באירוע זה.

רחל בלס

יסודות החשיבה הפסיכואנליטית: מאמרים נבחרים על פרויד וקליין
סדרת נרקיסוס לפסיכואנליזה, פילוסופיה וחקר התרבות, רסלינג

25.6.23, 16:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

במפגש זה נשוחח עם רחל בלס על מושגי יסוד בתיאוריה של קליין ופרויד: פנטסיה, הזדהות השלכתית, אמת נפשית, פרשנות, על מטרות הטיפול הקליניאני, על התפתחויות מאוחרות בתיאוריה של קליין (בטי ג'וזף, וילפרד ביון ואחרים), ועל מצב הפסיכואנליזה היום.

רחל בלס, אשר מתגוררת ועובדת בירושלים, היא פסיכולוגית קלינית ופסיכואנליטיקאית בחברות הפסיכואנליטיות הישראלית והבריטית. היא אחת החוקרות המרכזיות של ימינו ביחס להגותו של פרויד, ובעלת שם בינלאומי כמחברת, מורה ושותפה לעיצובה של הגישה הקלייניאנית הלונדונית העכשווית. בשנות שהותה בלונדון הייתה מודרכת של חנה סגל ובטי ג'וזף, תלמידותיה של קליין, ושל ג'ון שטיינר וממשיכים בולטים אחרים של קליין.

בארי פרבר ודייזי אורט

Understanding and Enhancing Positive Regard in Psychotherapy: Carl Rogers and Beyond
(co-authored with Jessica Y. Suzuki)

30.4.23, 16:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

בשיחה זו ענר גוברין ושרון זיו-ביימן ישוחחו עם בארי פרבר ודייזי אורט על:

מה הם המרכיבים הספציפיים והפעילים של יחסי ציבור?

כיצד הערכה חיובית שונתה ופורשה מחדש על ידי תיאורטיקנים וקלינאים בתוך הקהילה הממוקדת באדם ומחוצה לה?

האם הערכה חיובית יכולה להיות "מזויפת"?

האם יש רמות אופטימליות של הערכה חיובית?

האם מטפל יכול להיות גם מטפל ממוקד-אדם וגם אקלקטי?

אני ריינר

W.R. Bion's Theories of Mind – A Contemporary Introduction

29.1.23, 18:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

ספרה של אני ריינר, "תיאוריות הנפש של ו.ר. ביון – מבוא עכשווי", מכיל את מיטב התיאוריות של ביון. ריינר מציגה את ביון, מגדולי ההוגים בפסיכואנליזה, בצורה נגישה ומקורית מבלי להתפשר על מורכבותם של רעיונותיו. "יש הרבה ספרים על ביון" כותב תומס אוגדן על הספר  "ספרה של ריינר שונה: הוא לוכד את מה שמהפכני בחשיבתו של ביון באופן רענן וברור. ריינר, שהיתה תלמידתו של ביון בשנות ה-70, היא כיום מהמרכזיות שבחוקרי ביון".

בשיחה זו, ענר גוברין ושרון זיו-בימן ידונו עם אנני ריינר בהיכרותה עם ביון במהלך שנות ה-70, וייגעו בנושאים כגון :


אין (No-Thing)

העובדה הנבחרת

מחשבות ללא חושב

"O"

כמו כן, נבדוק את האפשרות של המטפל לפעול "ללא זיכרון וללא תשוקה" על מנת להישאר בעמדה של פתיחות למצב החלום המתעורר של O.

חיים וינברג, ארנון רולניק ואדם לייטון

Advances in Online Therapy
Emergence of a New Paradigm

25.12.22, 16:00

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

במהלך מגפת הקורונה חווינו מעבר המוני של מטפלים לטיפול מקוון, על פי סקר אחד 98% מהמטפלים השתמשו בטיפול מקוון במהלך המגפה (Sampaio et al., 2021). אך מטפלים רבים שעברו לעבודה מרחוק אינם מכירים את המיוחדות ואת הסכנות שמאפיינות קשר טיפולי זה.

הספר Emergence of a New Paradigm - Advances in Online Therapy בעריכתם של חיים וינברג, ארנון רולניק ואדם לייטון משלים חסר זה. מדובר במדריך מקיף, ממצה ומבוסס מחקר לגבי טיפול מקוון .הכמות העצומה של אנשי מקצוע בתחום בריאות הנפש שעברו לטפל באופן מקוון יצרה גוף עצום של המבוסס על ניסיון קליני ומחקר.מספר המחקרים והמאמרים שפורסמו על טיפול מקוון זינק באופן אקספוננציאלי בשנתיים האחרונות. ספר זה מנסה להגיש לקהילה המקצועית את המיטב 

מתוך ההידע המצטבר בנושא. הספר מצטיין בעושר קליני ובשיתוף  של רבים מהמחברים בדוגמאות טיפוליות.

ד"ר ניצה ירום

מצפן לטיפול בזמננו – החברתי כאישי בחדר הטיפול

31.7.22, 16:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

בשיחה זו ענר גוברין ושרון זיו ביימן ישוחחו עם ניצה ירום על הצורך במצפן טיפולי למטפלים עכשוויים, הליבה הטיפולית, ביקורתה על שיטות טיפול המוצגות כ"חוד החנית" של הטיפול הפסיכולוגי ומנגד על השמרנות בתחום, וכן מהפכת הזום בפסיכותרפיה, דרך שימוש בדוגמאות קליניות תנסה ניצה ירום להדגים את יישומיה השונים של הליבה הטיפולית בתחומי חיים משמעותיים ובסוגיות טיפוליות חשובות כמו תקיעות בטיפול, מטפל מותש, מטופל שקשה להגיע אליו, פרידות ממטופלים.

פיטר רודינצקי

שיחה עם פיטר רודינצקי על ספרו החדש
Mutual Analysis: Ferenczi, Severn, and the Origins of Trauma Theory (Routledge)

26.6.22, 16:30

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

בשיחה זו  פיטר רודינצקי ביחד עם ענר גוברין ושרון זיו-ביימן יבחנו מחדש את התיאוריה והטיפול בטראומה של פרנצי, את תפקידה של אליזבת סברן כמי שהיתה שותפה למורשת פרנצי, ומדוע הוא מאמין, בדומה לאריך פרום, שהדוגמה של פרנצי ממחישה כיצד גישתו של פרויד אינה צריכה להיות משותפת לכל האנליטיקאים.


שיחה עם מג האריס וויליאמס על ספרה החדש

Donald Meltzer – A Contemporary Introdiction

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

* המפגש יערך בשפה האנגלית.

בעבודה אינטליגנטית ומלאת תובנה זו, מג האריס ויליאמס מציגה מבוא ברור וקריא ליצירות של הפסיכואנליטיקאי הבריטי רב-ההשפעה דונלד מלצר. הספר עוסק ברעיונות המרכזיים של מלצר, כולל: מיניות, חלומות, פסיכוזה, סטייה, אסתטיקה, ועבודתו עם ילדים ומבוגרים כאחד. דגש מיוחד ניתן בספר על השקפותיו של מלצר על טבעה של הפסיכואנליזה עצמה, כשיטת חקירה המבוצעת על ידי שיתוף פעולה בין שני אנשים. ההבנה האינטואיטיבית של מלצר את החלומות מקושרת לעניין העצום שגילה בפילוסופיה ובלשנות. הספר מאפשר לקוראים להבין את הקלניקיקה של מלצר, הסמינרים שהעביר וההדרכות שנתן. הוא כולל גם סקירה מקיפה של עבודתו, המובאת בקפידה עם מי שעבד שנים רבות במחיצתו. האריס ויליאמס הופכת את התיאוריה העשירה והמורכבת של מלצר לנגישה ומספקת לה הקשרים עכשויים.

פרופ' עמיה ליבליך על ספרה החדש


רק חיבוק – אהבה אחרי 70 שיחה על אינטימיות, זוגיות ומיניות בגילאי 70 פלוס

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

ספרה האחרון "רק חיבוק – אהבה אחרי 70" כולל מאגר מרתק של ראיונות גלויי לב, אישיים ומרתקים עם מרואיינים בין 70 עד 95. התמונה העולה מראיונותיה של ליבליך על אינטימיות, קשר זוגי ויחסי מין בגיל זה מראה עד כמה אהבה ותשוקה ממשיכות להיות הנושאים המרכזיים גם בגיל המבוגר.

Dr. Steven Kuchuck
על ספרו החדש

The Relational Revolution in Psychoanalysis and Psychotherapy
המהפכה ההתייחסותית בפסיכואנליזה ופסיכותרפיה

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

ספרו של סטיבן קוצ'וק מתאר את אחת הגישות המשפיעות העכשוויות ביותר בפסיכואנליזה  – הגישה ההתיחסותית. בספר תמציתי, אך רחב יריעה זה, קוצ'וק סוקר את תיאוריית הליבה בנוסף למגמות העדכניות ביותר של הפסיכואנליזה ההתיחסותית.

סטיבן קוצ'וק, יחד עם ענר גוברין ושרון זיו ביימן, יקיים דיאלוג חי שיעסוק בשאלות כמו: האם הגישה ההתיחסותית היא רגישות או טכניקה? מהם האתגרים הטמונים בהגדרה ולמידה של פסיכואנליזה התיחסותית? מה פירושה של עבודה התיחסותית? נשוחח גם על ההשפעה של תנועת MeToo ומגפת הקורונה על מטופלים ומטפלים, ונקודות מבט התיחסותית על ביטוי בפעולה.

Jan Abram ו- Robert Hinshelwood

הפרדיגמה הקלינית של מלאני קליין ודונלד ויניקוט

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

The Clinical Paradigms of Melanie Klein and Donald Winnicott: Comparisons and Dialogues

מבקש להציג את העקרונות הבסיסיים הפסיכואנליטיים הייחודיים של קליין ווויניקוט. מטרת הספר היא להשוות ולהנגיד בין מושגים מרכזיים כדי להראות כיצד שתי הגישות התפתחו לתיאוריות פסיכואנליטיות ייחודיות.

הספר מורכב מחמישה חלקים עיקריים כל חלק כולל שני פרקים האחד מוקדש לקליין ונכתב על ידי הינשלווד והשני מוקדש לויניקוט ונכתב על ידי אברם. 

שיחה עם דניאל קנפו על ספרה החדש
(Rocco Lo Bosco עם)

The New Sexual Landscape and Contemporary Psychoanalysis
מיניות בעידן האינטרנטי ופסיכואנליזה

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

הפסיכואנליזה על תפיסת המיניות העשירה שלה נכתבה בעידן שאופיין בדומיננטיות הטרוסקסואלית. אך בעידן של נזילות מגדרית ומיניות שכבר אינה הטרו-נורמטיבית המשמעות של מין ומיניות השתנתה באופן דרמטי. שינוי זה הביא איתו תופעות מיניות המיוחדות לעידן של היום. על אלה ניתן למנות מגוון עצום של צורות חדשות להגיע לסיפוק מיני, ביניהן: פורנוגרפיה באינטרנט, סייברסקס, מציאות מדומה ו teledildonics ) (שימוש באמצעים טכנולוגיים בין שני משתתפים רחוקים).

אודי בונשטיין

?חולם מלא - איך להבין חלומות

השתתפות בעלות 50

Image-empty-state.png

במסגרת "קוראים כאן ועכשיו" ענר גוברין ושרון זיו ביימן ישוחחו עם אודי בונשטיין על גישתו החדשה, על תפיסת החלום מפרספקטיבות שונות וכן על משמעות החלומות הראשונים בטיפול, חלומות של מטופלים על מטפלים, עבודה עם חלומות בטיפול קבוצתי וסוגיית הזיכרון הטראומטי המודחק המתעורר בעקבות חלום.

bottom of page