top of page

בעריכת והנחיית פרופ' ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן

מפגש שלישי: שיחה עם ד"ר מלקולם סלוין
"מדוע המטופל צריך להרגיש שהמטפל עובר שינוי במהלך הטיפול?"

חושבים כאן ועכשיו - סדרת שיחות עם פורצי דרך בפסיכותרפיה

29/11/20 19:30-21:15

50 ש"ח

שיחה עם  הפסיכואנליטיקאי האמריקאי מל סלבין, ממובילי הזרם ההתייחסותי. אנו מזמינים אתכם להצטרף לאירוע זום השלישי בסדרה שלנו כאן ועכשיו – שיחות עם מובילי דרך בפסיכותרפיה. במפגש זה ישוחחו ד"ר ענר גוברין וד"ר שרון זיו ביימן עם ד"ר מלקולם סלוין על שאלות כמו: מדוע המטופל צריך להרגיש שהמטפל עובר שינוי במהלך הטיפול, כיצד עמדתו האישית של המטפל לסופיות החיים מעצבות את האופן שבו הוא נותן משמעות מחודשת לסיפור חייו של המטופל, וכיצד המטופלים שלנו חוקרים את האופן שבו אנחנו כמטפלים חווים את החרדה, הכאב והזעם שלהם סביב  בעיות אנושיות משותפות של קשר ואובדן?


מה שמייחד את החשיבה ההתייחסותית של מלקולם סלוין הוא דרכו להתבונן בשאלות קליניות במונחים אנושיים רחבים ביותר.הוא נוטה לחשוב על המפגש הקליני לא במונחים של כישלון או רגרסיה, אלא כמפגש חיוני בין התגובות של המטופל והמטפל לסוגיות אוניברסליות ביניהן ההתייחסות למוות, לעצמי ולאחר. השאלות המרכזיות הבולטות לאורך כל כתביו הן: מדוע נתינת משמעות היא כה חיונית לקיום האנושי? כיצד רגעים משמעותיים במפגש הטיפולי מאפשרים תנועה ושינוי בהתמודדות המטופל עם סוגיות יסוד של החיים?


"כמו כל שני אנשים זרים, מטפלים ומטופלים פועלים מעולמות סובייקטיביים, מצרכים, מהשקפות עולם, ובסופו של דבר, מאינטרסים מאד שונים, ובמידה מסוימת כמעט תמיד סותרים" כותבים סלבין וקריגמן "לעתים קרובות, האינטרסים שלהם יתנגשו באופן בלתי נמנע ... המסורות האנליטיות מייחסות בטעות את הקונפליקט בין המטפל והמטופל לקונפליקטים דחפיים, כשלונות התיחסותיים או אי התאמה מושלמת של המטפל לצרכי המטופל. במקום זאת, אנו סבורים כי ההבדלים נובעים בסופו של דבר מניגודי אינטרסים אמיתיים". (סלאבין וקורגמן, 1998, 251).


מלקולם אוון סלבין, PhD, הוא מייסד המכון לפסיכואנליזה של מסצ'וסטס (MIP) שם הוא מלמד, מדריך ונשיא לשעבר.  הוא שייך לסגל ההוראה של מכונים פסיכואנליטיים ברחבי העולם, מנהל IARPP, האגודה הבינלאומית לפסיכואנליזה התיחסותית ופסיכותרפיה, והמועצה הבינלאומית לפסיכולוגיה עצמית פסיכואנליטית (IAPSP).

מל הוא עורך שותף של: 

psychoanalytic Dialogues , Contemporary Psychoanalysis.

ספרו הראשון (עם דניאל קורגמן) היה:

"The Adaptive Design of the Human Psyche: Psychoanalysis, Evolutionary Biology and the Therapeutic Process.”

הספר שלו:

“Original Loss: Grieving Existential Trauma in Art and the Art of Psychoanalysis” (Routledge)

עומד לצאת לאור בהוצאת רוטלדג' ובוחן כיצד האמנות והפסיכואנליזה מסייעים לנו להתמודד עם טראומה קיומית. מל עובד עכשיו על אסופת מאמרים בשם

"Why the Analyst Needs to Change"

 כותרת שנלקחה מעבודתו הקודמת עם אותו שם .

bottom of page