top of page
u6491262663_in_the_abyss_grief_geometric_painting_minimalism__37fec233-a5cc-4a1b-929b-0af0

רשימת סדנאות לבחירה

עבודה עם שנאה עצמית עיקשת ודיבור פנימי מחליש כתוצאה מטראומה

הסדנה תועבר ע"י עינת גבאי ונעמה שוורץ

 

תקציר: מטופלים שחוו טראומה מפתחים לעיתים קרובות דפוסים מתמשכים של שנאה עצמית ודיבור פנימי מחליש, המקשים על תהליך ההחלמה. בסדנה זו נתעמק בעבודה הקלינית עם מטופלים המתמודדים עם אותם דפוסים עיקשים. נבחן כיצד טראומה מעצבת ומשמרת את הדיאלוג הפנימי השלילי, ונלמד שפה שמאפשרת אופציה לשינוי הדפוסים הללו, תוך מתן דגש על בניית חמלה עצמית והתפתחות אישית. הסדנה תשלב מקרים קליניים, דיון פתוח וכלים יישומיים, תוך יצירת מרחב לחשיבה טיפולית מורכבת. המשתתפים יצאו עם כלים פרקטיים לשיפור יכולתם לעזור למטופלים לחלץ את עצמם מלולאות הדיבור הפנימי המחליש;  בדרך לבניית החיים ששווה לחיות אותם.

 

הבנת מודל הטראומה ויישומו בטיפול בפוסט טראומה מורכבת, עפ"י גישת

DBT–PTSD

(Bohus, 2022)    הסדנה מלאה

הסדנה תועבר ע"י ד"ר נדב לוי

תקציר: גישת ה- DBT-PTSD פותחה על ידי מרטין בוהוס, תוך שיתוף פעולה קרוב עם מרשה לינהאן, על מנת לסייע לסובלים מהפרעה פוסט טראומטית מורכבת, בעזרת עקרונות ומיומנויות ה-DBT. בין השאר, הפרוטוקול הטיפולי מפרט מידע פסיכו-חינוכי נרחב, על מנת לעזור למטופלים להבין את פשר החוויה הטראומטית ולאפשר להם להתמודד טוב יותר. היות שטראומה מורכבת נובעת מרצף של חוויות קשות ומשפיעה בצורה נרחבת על החיים, פעמים רבות קשה לזהות אילו סימפטומים נובעים מהטראומה ומדוע. על כן, נדרש מודל מורכב שיסביר את שלל השפעות הטראומה על המצב הנפשי ועל התנהלותו של המטופל הסובל. 

על פי הגישה, החוויה הטראומטית מתבססת כרשת, המורכבת מזיכרונות טראומטיים ומתפיסות עצמיות הקשורות לטראומה. עם כל טריגר, מופעלת הרשת כולה, משתלטת על החוויה, ועלולה לגרום למטופל לניתוק מההווה ולפעול בהתנהגויות לא יעילות, אשר דווקא מחזקות את השפעת הטראומה. אחד מאירועי המפתח בטיפול מתרחש כאשר המטפל והמטופל יוצרים יחד את מודל הטראומה האישי של המטופל. בסדנה נלמד לזהות ולאפיין את מודל הטראומה האישי של המטופל. נזהה את התנהגויות הבריחה וההימנעות בהן הוא נוקט. נבין על אילו תפיסות, רגשות והתנהגויות יש להתמקד, וכיצד ניתן לשנותם כחלק מההחלמה מהטראומה.

 

 

מיינדפולנס וטראומה - חיפוש אחר איזונים

הסדנה תועבר ע"י יולי כרם-חנוך

תקציר: בסדנה נתייחס למורכבות העולה בטיפול בשימוש במיינדפולנס עם אנשים שחוו טראומה.

נתמקד בתפקיד שלנו כמטפלים. כיצד נחדד את הבנתנו בתחום המיינדפולנס במפגש עם טראומה בכדי לכוון את מטופלינו באופן זהיר ורגיש למגע תואם, קשוב ויעיל עם המציאות ועם עצמם, גם בעין הסערה.   נשען גם על ההרחבה של ה "wise mind"  "האני היודע"  כפי שפיתח בוהוס בפרוטוקול  DBT-PTSD בה הוא מציע לימוד ותרגול של "האני היודע" כבסיס וכעוגן שמומלץ לפתח בשלב מוקדם ככל הניתן בטיפול בטראומה.  הסדנה תכלול למידה, דיון ותרגול.  יחולקו דפי הדרכה ותרגול.


 

סביבה לא מתקפת באופן טראומטי, השפעת מודל ה- DBT-PE  על טיפול במצב של טראומה מתמשכת 

הסדנה תועבר ע"י דנה ספקטור ודנה זיו

 

תקציר: פרוטוקול ה- DBT Prolonged Exposure פותח על ידי ד"ר מלאני הרנד (Harned, 2022) לטיפול ב-PTSD עבור מטופלים שמגיעים לטיפול עם תמונה סימפטומטית מורכבת ולעיתים מפחידה כמו התנהגות אובדנית ופגיעה עצמית, דיסוציאציה חמורה, שימוש בחומרים והפרעות אישיות.  בסדנה זו נתמקד בהבנה של המושג חוסר תיקוף טראומטי כפי שהוגדר לראשונה ע"י מרשה לינהאן, שזיהתה את ההשלכות הדרמטיות שיש לסביבה לא מתקפת, עד כדי סימפטומים של PTSD ופגיעה קשה ביכולת לוויסות עצמי, לאוטונומיה וליוזמה. הרנד הרחיבה את המושג ואת ההבנה לגבי ההשלכות המורכבות של חשיפה לחוסר ולידציה חמורה ומתמשכת.

בסדנה נכיר את המושג, את ההשלכות של חוסר תיקוף כאירוע טראומטי מתמשך ואת מבנה הטיפול כפי שהרנד מציגה בפרוטוקול שפיתחה. נבחן את מצבנו מנקודת המבט של הסביבה הלא מתקפת של חיינו מאז ה- 7.10.23 – מצב של איום מתמשך וטראומטי. והשלכותיו גם עלינו, המטפלים. נבחן אפשרויות לטפל בעצמנו ובמטופלינו על בסיס עקרונות ה- DBT וההבנות של ה- DBT PE.

הסדנה תכלול למידה, דיון ותרגול. 

bottom of page