top of page

ד"ר אירן דיאמנט

כשהמשאבים מתרוקנים
שחיקה תעסוקתית: זיהוי – מניעה – התערבות

אלוט לוגו_edited.png
אלוט לוגו_edited.png

מועד פתיחת הקורס: 30.05.2025 | תכנית מקוונת | ההרשמה בעיצומה

3 ימי שישי מקוונים בין השעות ,8:30-12:45 בתאריכים: ,30.05.25 ,06.06.25 .13.06.25

תיאור הקורס:

שחיקה (burnout) מוגדרת כתשישות מנטלית, רגשית ופיסית הנגרמת ממעורבות ארוכת טווח במצבים תובעניים ומעוררי לחץ בעבודה. על פי סקרים שנערכו בארץ בשנים אחרונות, כ50%- מהעובדים השכירים בישראל סובלים משחיקה ברמה גבוהה עד גבוהה מאוד; בשנה האחרונה מתועדת עלייה משמעותית בהיקף ובעוצמת השחיקה והצפי הוא להתמשכות חריפה של התופעה. לנתונים אלו השלכות כבדות משקל על חיי הפרט, על תפקוד ארגוני ועל עלויות למשק.


הרחבת הידע המקצועי והמחקר בהקשר לתופעה, הוביל את ארגון הבריאות הבינלאומי להכיר בשחיקה כסינדרום ב-11-ICD – אוגדן סיווג התחלואה הבינלאומי. לעובדה זו יש משמעות הנוגעת לחובת מעסיקים וארגונים לשמור על בריאות ובטיחות עובדיהם, כמו גם השלכות משפטיות וביטוחיות. בנוסף, לאחרונה גם פורסם תקן ISO בינלאומי חדש בנושא בריאות נפשית ובטיחות פסיכולוגית בעבודה. תקן זה כולל הנחיות מפורטות ליישום מדידה, מניעה והתערבות בארגון, על מנת לקדם איכות חיים נפשית של העובדים. התקן אושר בנובמבר 2022 על ידי מכון התקנים כתקן ישראלי.


על רקע התפתחויות אלה, יש כיום ביקוש רב לאנשי מקצוע בעלי מומחיות ייחודית לנושא זה.


מטרות התכנית:

  • להקנות בסיס לידע ולכלים אשר יאפשרו לאנשי מקצוע רלוונטיים לקדם בריאות נפשית בהקשר תעסוקתי.

  • העמקת ידע בנושא שחיקה ודרכי ההתערבות למניעתה: הגדרות; היבטים פסיכולוגיים, קוגניטיביים, רפואיים של שחיקה; מודלים ומחקר; דרכי אבחון, מניעה והתערבות בהיבטים שונים של חווית עובד ועוד.

  • הכרה של תקן ISO 45003 לקידום בריאות נפשית בעבודה ולמידה של יישומיו ברמת הפרט והארגון: אחריות ארגונית לבריאות נפשית בעבודה; שלוש רמות מניעה והתערבות; מדידה ותכנון התערבויות ארגוניות.

  • הכוונה לאתגרים ולצרכים המאפיינים את התקופה של המלחמה ולאחריה, בהיבט תעסוקתי. הקורס יספק גם עקרונות לקידום בריאות נפשית בעבודה בתקופה של המלחמה ופוסט-מלחמה, תוך עידוד ארגונים להוות סוכני יציבות מרכזיים מובילים לצמיחה ולשגשוג.


מרכזת ומרצה בתכנית:

ד"ר אירן דיאמנט, פסיכולוגית תעסוקתית מומחית מדריכה, יו"ר הועדה לנושא לחץ ושחיקה במועצה הלאומית

לבריאות העובד, ראש המגמה לפסיכולוגיה תעסוקתית במכללה האקדמית תל אביב יפו.


מרצים אורחים:

ד"ר יעל בן חורין, פסיכולוגית תעסוקתית ארגונית מומחית מדריכה, יו"ר הועדה המקצועית לפסיכולוגיה חברתית

תעסוקתית ארגונית, יועצת ומובילה תהליכי התערבות בארגונים.


מר איתן מאירי, פסיכולוג תעסוקתי מומחה, יועץ ומטפל בנושאי התעמרות.



קהל יעד: פסיכולוגים מומחים ומתמחים, עובדים סוציאליים קליניים או עובדים סוציאליים בעלי תואר שני עם ניסיון בעבודה טיפולית, מטפלים בהבעה ויצירה בעלי תואר שני, פסיכיאטרים, קרימינולוגים קליניים, יועצים ארגוניים, בעלי תפקידים בהקשר של בריאות ורווחה בעבודה.

עלות הקורס:
אנשי מקצוע: 1,070 ₪
מתמחים, סטודנטים לתואר שני ובוגרי המכללה האקדמית תל אביב יפו: 870 ₪

bottom of page